Hvad har mælkebøtter med dit indre liv at gøre?

Lige siden jeg startede som psykoterapeut for maaange år siden og fik mit første logo, har mælkebøtten været en del af grafikken.

Lige nu er de alle vegne, i hvert fald hvor jeg bor! De lyser op med deres friske og livsbekræftende gule insisteren og bebuder sommerens komme.

Ukrudt! Tænker du måske? Den er i din græsplæne, i dit bed og alle mulige steder hvor den ikke er blevet bedt om at være!

Men mælkebøtten er en gave! Den kan spises, både rødder, blade og hoved og den har en laaang liste af gavnlige virkninger for kroppen. Især styrker den leveren, som hjælper med at fjerne giftstoffer fra kroppen!

Mælkebøtten er for mig et symbol på alt det i vores indre som vi tænker vi gerne vil af med, men som med milde øjne rummer skønhed og kraft. Når vi forholder os kærligt til de dele af os selv der har smerte og de dele vi har svært ved at stå ved, så nærer vi os selv helt ind i cellerne og vi får renset ud i usunde overbevisninger.

Ud og pluk lidt friske mælkebøtter! Pil blomsterne og put dem i din salat og put bladene i din tærte eller smoothie. Og tag så et ekstra og kærligt kig på alt det ved dig, som du tænker er ukrudt.