Terapi med børn

Terapi med børn Terapi med børn

Der kan være sket noget i barnets liv eller i familien, som gør I som voksne/forældre bliver bekymret for om barnet nu klarer sig igennem det. Det kan være skilsmisse, dødsfald i familien, alvorlig sygdom i familien, uheld eller mange andre ting som kan bringe barnet i chok, sorg eller angst. Andre gange oplever man at barnet mistrives, men kan ikke finde årsagen og dermed redskaberne. Begge situationer er frustrerende og bekymrende når man er forældre, og det kan være utroligt hårdt at stå alene med.

Det kan være en god start at tale med andre voksne der er omkring barnet; lærere, fritidsundervisere, venner m.m., og så kan det være en idé at bringe barnet eller familien i psykoterapi.

Terapien med børn foregår hos mig meget nænsomt, da det er tilliden og trygheden der skal bære resultaterne igennem. Jeg arbejder med kreative udtryk gennem tegning, ler og leg for at komme tættere på det som ikke let kommer frem gennem ord. Jeg bruger afspænding og kognitive metoder til at regulere nervesystemet og dæmpe angstniveau.

Af og til vil jeg inddrage forældre eller familie, da det er vigtigt for mig at tænke familien som et system som påvirkes af hinandens trivsel og som sammen udgør et meget vigtigt element i forståelsen og forandringen.

Pris: 550 kr. af 1 times varighed.

Der kan indgås individuelle aftaler ift. betaling. Sessionen kan aflyses min. 24 timer før uden beregning, herefter opkræves fuldt gebyr.

Læs også mere om hvad jeg tilbyder af individuel psykoterapi og parterapi.

Fortællingen om Jakob

Jeg spurgte om han kunne tegne hvordan det havde været at komme hos mig, igennem det halve år det blev til. Han var blevet 9 år på den tid og det var som om vreden efter at faren havde forladt ham og moren, havde fundet et leje hvor han kunne rumme det. Og nu kunne moren, klassekammeraterne og lærerne også rumme ham. I den tid der var gået havde vi virkelig kæmpet. Ikke med hinanden, men med store hære af små plastiksoldater, vulkaner, drager og bomber. Nu havde stormen lagt sig og vi var begyndt at genopbygge. Byer, mennesker, lege og grin.

Nogle børn vender følelserne indad, andre udad. Men fælles for dem er at de typisk ikke er bevidste om at de gør det. De ved ikke at når de tisser i sengen, bliver hyper og kortluntet i skolen eller angstfuld og stille, så er det i virkeligheden fordi de er vrede, sorgfulde, skamfulde eller ensomme. De ved det først når vi ser dem, hjælper dem med at udtrykke sig og sætter ord på.

Han viste mig sin tegning og jeg blev helt blød. Dig og mig.

Læs også om hvordan terapi hjælper børn med angst, hvordan kunstterapi kan forløse børn i sorg og mere om Institut for Kunstterapi.