Kampen for det kvindelige

Kampen for det kvindelige lever i os alle

Det kvindelige aspekt lider nød, både i vores ydre verden, såvel som i den indre.

Fra et dybdepsykologisk perspektiv indeholder vi som mennesker, uanset køn, både det maskuline og det feminine aspekt. Lad os særlig idag hylde, fremme og manifestere det feminine.

          Helhed. VI. Fællesskabets bedste. Du er aldrig kun dig, men en del af en organisme. En krop, en familie, et fællesskab, et folk, en kultur, en historie, en klode. Alt er forbundet. Når du lider, lider jeg. Når du trives, trives jeg. Min glæde lever i mit hjerte, mine tanker, min mave, mit blodomløb, min kropsholdning, mine celler, og den lever i dig, i planten jeg vander, i maden jeg tilbereder, i buschaufføren jeg hilser på og i den måde jeg tager min plads i verden.

           Det flydende. Giver og tager i en uendelig gensidig strøm. Det blikstille hav der bare er og hviler og det brusende ocean der danser og slår kraftfulde spring. Vandet flyder ud af hanen og ind i min krop og beliver mine organer. Æblerne på træet er til for at nære min krop og jeg er til for at så kernerne fra skroget og vande spiren der vil frem. Jeg hjælper en ven med at flytte om søndagen og dagen efter giver en anden mig massage på mine ømme skuldre. Giver hvad jeg kan og får hvad jeg har brug for, for det er det samme. Balancen er total.

           Det omfavnende. Kom, du er velkommen. Der er plads til dig og jeg tror på det bedste i dig. Din kulør, din tro, din smerte, dine styrker er velkomne. Når du er gået i stykker, omfavner jeg dig indtil du hænger sammen igen. Når min indre lille pige eller dreng er skræmt og angst, tager jeg barnet på skødet og holder om det, hvisker beroligende i øret, til det er trygt igen. Jeg omfavner den del af mig jeg ikke kan lide og lader dig omfavne mig, når jeg ikke selv kan.

           Det nærværende. Ikke i morgen, men nu. Jeg er her og jeg sanser det der er omkring mig og det der er i mig. Jeg mærker den frostkolde morgen og solen på mine kinder. Hører forårsfuglens kalden, dufter morgenkaffen. Mærker mine trætte ben, en boblen i hjertet, lytter til mine tankers dans. Ser dig gå med langsomme skridt og et søgende blik. Jeg mærker dig, mens du mærker mig.

 Til at stå op for det feminine, stå op for kvinders rettigheder og muligheder og til at skabe forandringer, har vi brug for det maskuline aspekt. Ligeværdigheden og balanceringen er åbenlys men ikke en selvfølge.